Unit 9 Natural disasters (B. Vocabulary and Grammar) trang 19, 20, 21 – Sách bài tập tiếng anh 8 – Chương trình mới

| Tin mới | Tag:
Rate this post

Unit 9 Natural disasters

B. Vocabulary and Grammar

Bài 1 Choose the best answer A, B, C or D to complete each sentence.

[ Chọn đáp án đúng nhất A, B hay C để hoàn thành mỗi câu]

1. What can be done to protect people from_________disasters?

A. Environment

B. Environmental

C. Environmentally

D. Environmentalist

2. Emergency teams are still clearing the _________from the plane crash.

A. Debris B. dust piece C. piece D. waste

3. The government is sending__________ to the flood victims.

A. Touch B. aid C. accommodation D. provision

4. Much of the town was rebuilt after the massive ______________ of the tornado.

A. Peace B. humour C. destruction D. safety

5. New Zealand rescue services carried out several searches for _________ .

A. Movers B. helpers C. rescuers D. survivors

6. The government has declared a state of ____________ following the earthquake.

A. Accident B. situation C. extension D. emergency

7. The _________ are searching through the rubble for survivors.

A. Rescuers B. washers C. fighters D. builders

8. Many countries have sent humanitarian aid to the earthquake ___________.

A. Victims B. soldiers C. elders D. rescuers

9. Thousands of buildings and houses were completely destroyed when the earthquake ___________ the city.

A. Fought B. struck C. happened D. arrived

10. The forest fire _________for eight hours, killing all of the animals.

A. Burst B. occurred C. raged D. spread

Key

1.B 2. A 3. B 4. C 5. D

6. D 7. A 8. A 9. B 10. C

Bài 2 Match the words ( 1 – 5 ) to their definitions (A-E).

[ Nối các từ ( 1 – 5) với định nghĩa của nó ( A – E)]

Unit 9 Natural disasters

Key

1.E

2. C

3. D

4. B

5. A

Bài 3 Read the two paragraphs below and fill each blank with a suitable word from the boxes.

[ Đọc hai đoạn văn bên dưới và điền vào mỗi chỗ trống với một từ thích hợp từ trong các khung]

Unit 9 Natural disasters

Key

1.Raging

2. Dry

3. Spread

4. Danger

5. Rainstorm

6. Moved

7. Confirmed

8. Mising

9. Destroyed

10. Unstable

Bài 4 Complete the sentences, using the correct passive forms of the verbs in brackets.

[ Hoàn thành các câu, sử dụng dạng bị động đúng của động từ trong ngoặc]

1. Earth (hold) ___________ by the gravity of the sun and orbits around it.

2. Radio waves (discover) __________ by Heinrich Hertz.

3. Our tent (blow) ___________ over in the night by the wind.

4. Chess (play) r __________ for around two thousand years.

5. The homeless (take) _____________ to a safe place where temporary accommodation will be provided for them.

Key

1. Is held

2. Were discovered

3. Was blown

4. Has been played

5. Have been taken

Bài 5 Read the letter and write the correct form of each verb. Use the past perfect, or the simple past.

[ Đọc lá thư và viết dạng đúng của động từ. Sử dụng quá khứ hoàn thành, hoặc quá khứ đơn]

Unit 9 Natural disasters

Key

1. Has just left 2. read 3. had 4. got 5. had left

6. Went 7. had…begun 8. Learned 9. spoke 10. did…decide

Share

  • Tweet
  • Email

Related

Tags:Tiếng Anh 8

Bình luận
0

Bình luận