Test yourself 2 (Bài 1, 2, 3, 4) trang 42 – Sách bài tập tiếng anh 12 – Chương trình mới

Ngày 13/02 năm 2019 | Tin mới | Tag:

Test yourself 2 (Bài 1, 2, 3, 4) Bài 1. Listen to the recording and mark the stressed syllables in the following sentences. (Nghe đoạn ghi âm và đánh dấu những âm tiết được nhấn mạnh trong câu sau đây.) 1. Animal and plant extinction can ruin the ecosystem and biodiversity. 2. It can be risky to develop artificial...

Rate this post

Test yourself 2 (Bài 1, 2, 3, 4)

Bài 1. Listen to the recording and mark the stressed syllables in the following sentences.

(Nghe đoạn ghi âm và đánh dấu những âm tiết được nhấn mạnh trong câu sau đây.)

1. Animal and plant extinction can ruin the ecosystem and biodiversity.

2. It can be risky to develop artificial intelligence.

3. Job interviews are very important when employers make their recruitment decisions.

4. He is searching for career advice on the Internet.

5. A good lifelong learner could advance at work and in life.

6. Applying for a job seems complicated and time-consuming.

Key

1. ‘Animal and ‘plant ex’tinction can ‘uin the ‘ecosystem and biodi’versity.

2. It can be ‘risky to de’velop arti’ficial in’telligence.

3. ‘Job ‘nterviews are very im’portant when em’ployers ‘make their re’cruitment de’cisions.

4. He is ‘searching for ca’reer ad’vice on the ‘Internet.

5. A ‘good ‘lifelong ‘learner could ad’vance at ‘work and in ‘life.

6. A’pplying for a ‘job seems compli’cated and ‘time-con’suming.

Bài 2 Use the correct form of the words in brackets to complete the sentences.

(Sử dụng hình thức đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành câu.)

1. In the workplace, bad _______ of you by your managers and colleagues may negatively affect your career growth, (perceive)

2. He uses his family poverty as a self- _______ tool to overcome all difficulties in life, (motivation)

3. My fire _______ is empty, so I am thinking about refilling it or buying a new one. (extinct)

4. The_______ of their habitat is one of the reasons why many animals become endangered, (destroy)

5. Job _______ is a factor that people take into account when they look for jobs, (secure)

6. Tom would like to do something_______ such as joining an expedition to the rainforests, (adventure)

Key

1. Perception 2. motivating 3. extinguisher

4. destruction 5. security 6. adventurous

Bài 3 Complete the second sentence so that it means the same as the first one.

(Hoàn thành các câu thứ hai để nó có nghĩa tương tự như câu đầu tiên.)

1. ‘Come in and close the door,” he said.

He told ____________________________________ .

2. ‘I’ll change my job because I am bored with this one.’

She intended _________________________________ .

3. He told the police that he had been walking in the park when he saw the suspect.

He told the police: ‘ _____________________________ .’

4. People believe the man is recovering fast in hospital.

The man is ___________________________________ .

5. Someone has fixed my neighbour’s broken fence recently.

My neighbour has ______________________________ .

6. The headmaster wanted all the students in the school to wear their uniforms on Teachers’ Day.

The headmaster had _____________________________ .

Key

1. He told me to come in and close the door.

2. She intended to change her job because she was/had become bored with that one.

3. He told the police: ‘I was walking in the park when I saw the suspect.

4. The man is believed to be recovering fast in hospital.

5. My neighbour has had his broken fence fixed recently.

6. The headmaster had all the students in the school wear their uniforms on Teachers’ Day.

Bài 4. Choose the best answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

(Chọn câu trả lời đúng nhất để hoàn thành mỗi câu bằng cách khoanh tròn A, B, C hoặc D.)

1. By the time I _____ 25, I _____ at least three countries.

A. Will be / will visit B. am / will be visiting

C. Am / will have visited D. am / have visited

2. He is very mean and impolite. I don’t know how she can ______him.

A. Keep up with B. go up with

C. Put up with D. climb up with

3. If she had paid more attentionin class, she ______the lectures thoroughly.

A. Would have understood B. would understand

C. Will understand D. would understood

4. I don’t want people to _______ me without calling in advance.

A. Drop out of B.dropupon

C. Drop down on D.dropinon

5. If he _____ here earlier, he would have met my close friend, Jane.

A. Had been B. would be

C. Be D. would have been

6. I have told you many times that I ___ _ you to come home before ten. Being out late at night is dangerous.

A. Wanted B.want

C. Will want D. would want

7. She said that it _____long to get to her place but in fact, we had to drive two hours to get there.

A. Won’t take B. wouldn’t take

C. Not took D. wouldn’t have taken

8. I have just _____my car repaired.

A. Used B.let

C. Made D. had

9. The doctor said that he had to ____ his drinking or his health would get worse.

A. Cut down on B. run out of

C. Go on with D. get on with

10. _____ this time next week, we will have completed the project.

A. For B.On

C. At D. By

Key

1. C 2. C 3. A 4. D 5. A

6. B 7. B 8. D 9. A 10. D

Xem thêm : Test yourself 2 (Bài 5, 6, 7, 8) trang 44 – Sách bài tập tiếng anh 12 – Chương trình mới

Share

  • Tweet
  • Email

Related

Tags:Tiếng Anh 12

Có thể bạn quan tâm