Test yourself 1 (Bài 1, 2, 3, 4) trang 40 – Sách bài tập tiếng anh 12 – Chương trình mới

Ngày 13/07 năm 2018 | Tin mới | Tag:

Test yourself 1 (Bài 1, 2, 3, 4) Bài 1. Listen to the following sentences and underline the sounds that are affected by assimilation. (Nghe những câu sau đây và gạch dưới những âm thanh mà bị ảnh hưởng bởi sự đồng hóa.) 1. The best man is standing next to the proud groom. 2. We have already visited the Grand...

Rate this post

Test yourself 1 (Bài 1, 2, 3, 4)

Bài 1. Listen to the following sentences and underline the sounds that are affected by assimilation.

(Nghe những câu sau đây và gạch dưới những âm thanh mà bị ảnh hưởng bởi sự đồng hóa.)

1. The best man is standing next to the proud groom.

2. We have already visited the Grand Canyon and the Golden Gate Bridge.

3. She put the wet blanket into a white bag.

4. That old man placed the closed book on the desk and stood up.

5. My mother went to the open market to buy some chicken breasts.

6. The rose show is organised in Great Britain every summer.

7. In this university, equal numbers of both sexes enrolled in the earth science course.

8. They have turned many highland castles into first class hotels.

Key

tiếng anh 12

Bài 2 Use the correct form of the words in the box to complete the sentences.

(Hãy sử dụng hình thức đúng của các từ trong hộp để hoàn thành câu.)

deplete employ conserve agriculture efficiency

1. A lot of forests have been cut down to make way for______________ land.

2. The world’s fish populations are at risk of_____________.

3. As the economy grew, the country’s ____________ rate dropped below 5% in February.

4. The candidate decided to stop the campaign because it was too expensive and ____________.

5. The first ____________ areas were designated in 1967 in England.

Key

1. Agricultural

2. Depletion

3. Unemployment

4. Inefficient

5. Conservation

Bài 3. Choose the best answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

(Chọn câu trả lời đúng nhất để hoàn thành mỗi câu bằng cách khoanh tròn A, B, C hoặc D.)

1. It is recommended that people__________ regular exercise.

A. Took B. to take C. take D. taking

2. In the past, families were bigger because people__________ more children.

A. Were having B. had C. have D. have had

3. The police have advised people that their doors__________ locked at all times.

A. Be kept B. kept C. to be kept D. being kept

4. When I_____________ reading The Quiet American, I wanted to read other novels by Graham Greene.

A. Was finishing B. used to finish C. finish D. finished

5. __________ water is considered___________ vital source of life, but___________ water of Colox City is so polluted that people could die if they only drank____________ drop of it.

A. x/a/the/a B. The/the/the/a C. the/the/the/the D. x/x/x/x

6. More than ten students have failed the exams, which_______ the class teacher.

A. Had surprised B. have surprising C. is surprising D. has surprised

7. How much do you charge _______ a bunch of red roses?

A. To B. in C. for D. with

8. Before the Treaty of Versailles in 1919, many Germans _______ that the German army______ .

A. Had not believed/was defeated B. did not believe/had been defeated

C. were not believing have been defeated D. have not believed/had been defeated

9. He _______ about his noisy neighbours five times today.

A. Has been complaining B. has complained

C. Would complain D. used to complain

10. As the plane was climbing________________ into the sky, the ground was getting________ away.

A. Higher/far and far B. higher/a little further

C. Higher and higher/further and further D. highest and highest/furthest and furthest

11. I am exhausted. I _______ around the whole afternoon trying to clean the house before the guests arrive.

A. Have been running B. have run C. be running D. was running

12. I _______ Mary since this morning. Do you have any idea where she is?

A. Have been phoned B. am phoning

C. Have phoned D. have been phoning

13. He is not______ and finds it difficult to pay for daily necessities.

A. Well-paid B. well-paying C. well-prepared D. best paid

14. There have been_______ efforts to reduce the impact of global warming on the planet.

A. World wide B. worldwide C. planetwide D. wideworld

15. When I lived in London, I often visited British Museum and_______________ Tower Bridge.

A. x/x B. the/the C. the/x D. x/the

Key

1.C 2.B 3. A 4. D 5. A 6. D 7.C

8. B 9. B 10.C 11.A 12. D 13.A 14.B 15.C

Bài 4. Read the text and complete the sentences with the best answers by circling A, B, C or D.

(Đọc văn bản và hoàn thành các câu với câu trả lời đúng nhất bằng cách khoanh tròn A, B, C hoặc D.)

Lee Kuan Yew – the founding father of modern Singapore

1. Lee Kuan Yew was appointed as the first prime minister of Singapore in 1959 when the nation became a self-governing state. At that time, Singapore per capita income was only about USD400. When Lee stepped down in 1990, the figure was USD11,000 and in 2014 it went up to over 56,000, even higher than that of its former colonizer,

5. Great Britain. In his memoirs published in 2000, he wrote ‘They laughed at us, but I was confident that we would have the last laugh.’

Born into a middle-class Chinese family in Singapore, Lee was influenced by the language and institutions of the British rulers. He was destined to go to the UK to study law, but the Second World War broke out and he had to go to the local Raffles

10. College where he learnt some economics. It was not until 1946 when he talked his way to Cambridge and graduated three years later with a starred first. It was during this time that he nurtured ambitions beyond starting a legal career back home.

As a prime minister, he has always been described as an efficient and inventive person. He was one of the greatest statesmen who proved to the whole world that

15 Human ingenuity, not natural resources, is the essential element of prosperity. Lee is also believed to be very forward-looking. When Singapore gained independence in 1965, he decided to keep English as the main language to increase economic benefits. Although many of his policies are still considered controversial, they helped Singapore to overcome many obstacles and become one of the most admired international business and financial centres around the world.

tiếng anh 12

1. Lee Kuan Yew was Singapore’s prime minister for______.

A. 31 years B. 55 years C. 41 years D. 61 years

2. The word destined in line 8 is closest in meaning to _________

A. Ordered B. scheduled C. refused D. made

3. He did not go to Cambridge to study law until 1946 because ______

A. He had already been influenced by the British system

B. He had to study economics at Raffles College

C. Britain was at war

D. He did not want to pursue a legal career

4. The word forward-looking in line 16 is closest in meaning to

A. Progressive

B. Conservative

C. Developing

D. Distinguished

5. According to the writer, Lee Kuan Yew’s policies_________ .

A. Were never subject to disagreement

B. Promoted people’s solidarity

C. Transformed Singapore into a prosperous city

D. Related to business and finance

Key

1.A 2.B 3. C 4. A 5. C

Xem thêm : Test yourself 1 (5, 6, 7, 8) trang 44 – Sách bài tập tiếng anh 12 – Chương trình mới

Share

  • Tweet
  • Email

Related

Tags:Tiếng Anh 12

Có thể bạn quan tâm