Test yourself 1 (Bài 1, 2, 3, 4) trang 27, 28 – Sách bài tập tiếng anh 10 – Chương trình mới

Ngày 07/10 năm 2018 | Tin mới | Tag:

Test yourself 1 (Bài 1, 2, 3, 4) Bài 1. Find the word which is pronounced differently in the part underlined. (Tìm từ được phát âm khác ở phần được gạch dưới.)A. BestB. testC. modestD. contestA. DifferentB. movementC. presidentD. extentA. FortunateB. communicateC. indicateD. debateA. CheckroomB. cockroachC. bankruptD....

Rate this post

Test yourself 1 (Bài 1, 2, 3, 4)

Bài 1. Find the word which is pronounced differently in the part underlined.

(Tìm từ được phát âm khác ở phần được gạch dưới.)

A. Best B. test C. modest D. contest
A. Different B. movement C. president D. extent
A. Fortunate B. communicate C. indicate D. debate
A. Checkroom B. cockroach C. bankrupt D. Kremlin

Key

1.C 2.D 3. A 4.C

Bài 2. Use the words in the box to complete the sentences below.

(Sử dụng các từ trong hộp để hoàn thành các câu dưới đây.)

chores household breadwinner laundry album
junk exercise soft pianist clips

Sách bài tập tiếng anh 10

Key

1. Junk 2. breadwinner 3. exercise 4. household 5.clips
6. Soft 7. album 8. chores 9. laundry 10. pianist

Bài 3. Choose A, B, C, or D for each gap of the following sentences.

(Chọn A, B, C, hoặc D cho mỗi chỗ trống của các câu sau đây.)

1. The read River…… into the Pacific Ocean.

A. Is flowing B. flows C. flew D. was flowing

2. Paul is in London at the moment. He….. at the Hilton Hotel.

A. Stayed B. was staying C. stays D. is staying

3. That washing machine…….. It broke down this morning.

A. Isn’t working B. doesn’t work C. didn’t work D. wasn’t working

4. The train….. in Paris at 9 o’clock this evening.

A. Is arriving B. arrives C. will arrive D. shall arrive

5. Peter …… his exam. He hasn’t done any work for it.

A. Doesn’t pass B. isn’t passing C. won’t pass D. didn’t pass

6. I………… to a party tomorrow night. Would you like to come too?

A. Went B. have gone C. will go D. am going

7. When do you think he’ll arrive? I expect he ….. next month.

A. Will arrive B. arrives C. is arriving D. has arriving

8. A: I…….. worried about my examination next week.

B: don’t worry! You will pass.

A. Will be B. am C. am being D. have been

9. sad movie always maker her……..

A. To cry B. crying C. cries D. cry

10. The teacher asked the students…….. their essays at home.

A. To finish B. finishing C. finishes D. finish

Key

1.B 2.D 3. A 4. B 5. C

6.D 7. A 8. B 9. D 10. A

Bài 4. Read each sentence and write another sentences with the same meaning.

(Đọc từng câu và viết một câu khác có cùng ý nghĩa.)

1. Every day they vacuum my bedroom.

Every day my bedroom…………………………………………………………

2. They do not often invite Tom to weeding parties.

Tom ……………………………………………………………………………………

3. People say that Mr Hai is the breadwinner in his family

Mr Hai …………………………………………………………………………………

4. People think that Peter exercises regularly.

Peter ……………………………………………………………………………………

5. It is said that Laura won a special prize at the annual musical.

Laura……………………………………………………………………………………

Key

1. Every day my bedroom is vacuumed.

2. Tom is not often invited to wedding parties.

3. Mr Hai is said to be the breadwinner in his family.

4. Peter is thought to exercise regularly.

5. Laura is said to have won a special prize at the annual musical.

Xem thêm : Test yourself 1 (Bài 5, 6, 7, 8) trang 28, 29, 30 – Sách bài tập tiếng anh 10 – Chương trình mới

Share

  • Tweet
  • Email

Related

Tags:Tiếng Anh 10

Có thể bạn quan tâm