PRACTICE TEST 13 – Đề luyện thi vào lớp 10 chuyên anh

Ngày 17/09 năm 2018 | Tin mới | Tag:

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each line.1. A. punctualB. lunarC. frustrateD. rubbish2. A. schemeB. monarchyC. choirD. charge3. A. dosageB. villageC. voyageD. garage4. A. woodB. poolC.chooseD. root5. A. suggestB. tenderC. mediumD. inventMark the letter...

Rate this post

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each line.

1. A. punctual B. lunar C. frustrate D. rubbish
2. A. scheme B. monarchy C. choir D. charge
3. A. dosage B. village C. voyage D. garage
4. A. wood B. pool C.choose D. root
5. A. suggest B. tender C. medium D. invent

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each line.

6.A.recommend B.employment C.successive D.possession
7.A.imagine B.eternal C.emperor D.inhabit
8.A.standard B.section C.infant D.police
9.A.ancient B.thirteen C.seaside D.village
10.A.environment B.eventually C.demonstration D.approximate

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word closest in meaning to the underlined words.

11.The activities stopped when the rain started.

A.continued B. canceled C. halted D. finished

12.This funfair is held once a year.

A.weekly B. monthly C. bimonthly D. annually

13.Are there any beverages in the refrigerator?

A.drinks B. foods C. snacks D. cakes

14.You must be on time for your meetings.

A.early B. punctual C. fast D. late

15.The students take down what their teacher tells them.

A.write B. listen C. understand D. imitate

16.We are dead tired. We need to take a break.

A.hurt B. sleepy C. dying D. exhausted

17.They go for a slow walk in the park after dinner every day.

A.job B. stroll C. run D. march

18.When I face big problems, I always turn to my aunt for help.

A.key B. minor C.major D.definite

19.Did you brush your teeth properly?

A.correctly B. slowly C. quickly D.clearly

20.The robbers have been apprehended by the

A.charged B. convicted C. arrested D.pursued

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the following questions.

21.I ______myself to my new classmates on the first day of school.

A.greeted B. spoke C. introduced D. said

22.When it is________ time, we will go to the playground downstairs.

A.leisure B. idle C. meal D. study

23.The Indian people speak many different________ that I do not understand.

A.voices B. dialects C. sounds D. ways

24.Nam and I saw some________ plants in the forest. We seldom see them in our

daily lives.

A.extinct B. common C. weird D. rare

25.Two of the boy scouts_______ injuries when they went on the hike yesterday.

A.received B. made C. sustained D. achieved

26.There is a secret________ on an ancient martial art hidden in the basement of

this house.

A.manual B. catalogue C. sign D. brochure

27.By the time we reached our_________ , it was already nightfall.

A.goal B. area C. route D. destination

28.The fish did not see the shark because it attacked them from________ .

A.behind B. around C. beside D. afar

29.There is a man at the door_________ my father.

A.asking from B. asking to C. asking for D. asking out

30.My brother has a valuable_______ of stamps.

A.packet B. collection C. pile D. kit

31.Anna added________ drops of sesame oil to the raw beef.

A.much B. few C. a little D. several

32.Remain in this room________ I give you a signal to come out.

A.or B. unless C. because D. when

33.The lions seldom appear in the day,________ ?

A.do they B. have they C. don’t they D. haven’t they

34.The lady to_______ I spoke was the owner of the restaurant.

A.that B. whom C. who D. whose

35.All the guests_______ , but the food is not ready yet.

A.arrived B. would arrive C. have arrived D. were arriving

36.I do not know which book to buy. Both are just as________ .

A.more interesting B. interesting

C.most interesting D. the best interesting

37.- “I have left a cookie on the table, but now it’s gone. What happened to it?

“I don’t know. One of the children_______ “

A.may have eaten B. should have eaten

C.had to eat D. could eat

38.Mai: “Can you come to the movies, Nga?”

Nga: “_______ “

A.I don’t think you can go with me. B. Why can’t I afford it?

C.No. I have to do my chores. D. Yes. It’s my duty to help you.

39.Samuel doesn’t like________ what to do.

A.they telling him B. to be told

C.people tell him D.being told

40.If you pour oil on water, it .

A.shall float B. floats C. floated D. would float

41.Only by working hard______good marks in the final exam.

A.can we get B. we can get C. can’t we get D. we can’t get

42.It took us a long time to get here. It was________journey.

A.twelve hour B. a twelve-hours C. a twelve-hour D. the twelve hours

43.I’d rather you_______ slowly and more carefully.

A.drive B. drove C. will drive D. ought drive

44.There are not________ jobs for all of us.

A.so B. too C. such D. enough

45.It is difficult to tell the twins_________ .

A.one from the other B. any other

C.one after the other D.one from another

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer for each of the blanks.

In the modem world, there is a wealth of leisure activities to choose from. Entertainment industries (46)______ for your leisure time. You can watch TV, listen to music, go to an art gallery or concert or, of course, read a book. Sometimes it seems that reading is (47)_________ because, even if you’re a fast reader, it can take a (48)_____ amount of time to finish a novel, for example. But in the modem world, time is something that can be in short supply. Book publishers haven’t been (49)________ to realize this and are now selling a product which needn’t (50)________ as much of your time but still tells you an excellent story. The new product is the audiobook – cassette recordings of shortened novels, often read by well-known personalities or the authors themselves. Audiobooks are (51)_____ new but people are becoming more aware of them and sales are increasing all the time. One of the attractions of audiobooks is that they’re (52)______ listening to the radio, only better. You can listen to what you want when you want, and you won’t even miss anything. Much of their appeal (53)_________ in their flexibility. They allow you to do other things while you’re listening, such as driving or (54)________ the housework. For some people, audiobooks can be a much more enjoyable way of (55) knowledge than reading.

46. A. complete B. pursue C. chase D.oppose
47. A. declined B. disposed C. neglected D.lessened
48. A. lasting B. considerable C. plentiful D. broad
49. A. overdue B.behind C. delayed D. slow
50. A. fill out B.take up C. pass by D. go through
51. A. approximately B. roughly C. relatively D. partly
52. A. like B. as C. same D. both
53. A. belongs B. stands C. bases D. lies
54. A. cleaning B. doing C. making D. running
55. A. gaining B. raising C. grasping D. catching

Read the following and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Questions 56 — 58 are based on the following information:

National and World News……………………………………………………. 1- 4

State News ……………………………………………………………………….. 6-11

Local News…………………………………………………………………………… 11

Editorial ……………………………………………………………………………….. 12

Financial News ………………………………………………………………. 12-13

Sports ………………………………………………………………………….. 14-15

Features ……………………………………………………………………………… 15

Classified…………………………………………………………………………….. 16

Weather: Sunny, low in mid 60’s

56.In line 7, the word “features” most nearly means________ .

A.pictures B. special articles C. personal letters D. societies

57.On which of the following pages would one look to find the score for a football game?

A.2 B.11 C. 13 D. 14

58.We can estimate from this passage that today’s low temperature will be______ .

A.60 degrees B.61 degrees C. 65 degrees D. 69 degrees

Questions 59 — 62 are based on the following information:

For temporary relief of nasal congestion and to make breathing easier in head colds and hay fever. In most cases, the weaker solutions are fully satisfactory and are preferred, namely 1/8% for infants, 1/4% for children and 1/2% for adults. Keep tightly closed.

59.The word “infants” in line 3 most nearly means .

A.women B. babies C. the elderly D. teenagers

60.According to the instructions, weaker solutions .

A.may not be used by adults

B.are not recommended, but may be used

C.should be used instead of stronger solutions

D.are usually less effective than stronger solutions

61.Where would this passage most probably be found?

A.On a bottle of medicine B.In a newspaper

C.In a cookbook D. On a receipt

62.What is the main purpose of this passage?

A.To warn against side effect.

B.To explain storage procedures.

C.To advise against using the medication.

D.To recommend dosage for the medication.

City people are always busy. They are always in a hurry. That is why they like supermarkets. You can buy things quickly and easily in a supermarket. If you want something, you just put it in your basket. You do not ask “How much does this cost?” The price of everything is on the cans and packets.

63.A supermarket is_______.

A.a self-service shop selling food and other household good

B.a shop where we pick up goods and pay ourselves

C.a large shop for buying and selling goods

D.a place of the highest degree of markets

64.In supermarket, you_______ .

A.look at things a long time before buying them

B.know how much the goods cost

C.buy everything you need

D.are always in hurry

65.City people like supermarkets because________ .

A.shopping is often boring B.they enjoy spending money

C.they want to do things quickly D.they can look at things carefully

Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that needs correction in each of the following sentences.

66.As soon (A) as Lam will graduate(B), he is going to return (C) to his hometown (D) .

67.You’d better changing (A) your clothes before (B) you go to (C) the job interview (D) .

68.The salad tasted so well (A) that my sister returned (B) to the salad bar (C) for another helping (D) .

69.He said to (A) his friends that (B) he was going (C) away tomorrow (D) .

70.There are (A) many students (B) from different country (C) in my class (D) .

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer in each of the following sentences.

71.Jeremy and I apologized to Mary, but .

A.she refused to listen to us B. she refused listening to her

C.she refused listening to us D. she refused to listen to her

72.While Lucia was cleaning the apartment,_______.

A.her husband watched television

B.her husband was watching television

C.her husband has watched television

D.her husband would be watching television

73.__________ , the worse she danced before the large audience.

A.The hardest he tried B.He tried harder

C.He tried hardest D.The harder he tried

74.I have always wanted to visit Moscow,__________ .

A.is the capital of Russia B.that is the capital of Russia

C.the capital of Russia D.which the capital is of Russia

75.If I found a wallet in the street,___________ .

A.I will take it to the police B.I took it to the police

C.I would take it to the police D.I would have taken it to the police

Mark A, B, C, or D to indicate the best way of making up the sentence from the words and phrases given.

76.children learn/ native language/ so that/ they/ able/ communicate/ other people/ them//.

A.Children learn the native language so that they can be able to communicate to other people around them.

B.The children learn native language so that they can be able to communicate with other people around them.

C.The children learn a native language so that they will be able to communicate to other people around them.

D.Children learn their native language so that they will be able to communicate with other people around them.

77.some/pesticide /fertilizer/ we/spray/crops/find/ dangerous//.

A.Some pesticides and fertilizers which we spray on our crops are found dangerous.

B.Some of pesticides and fertilizers we spray to our crops are found to be dangerous.

C.Some of the pesticides and fertilizers we have sprayed on our crops have been found to be dangerous.

D.Some of the pesticides and fertilizers we are spraying with our crops have been found to be dangerous.

78.James Watt/ invention/steam/ engine/famous/ world/Scottish scientist//.

A.James Watt, whose invention of steam engine was famous throughout the wdrld, was a Scottish scientist.

B.James Watt whose invention of steam engine is famous throughout the world was Scottish scientist.

C.James Watt whose invention of steam engine is famous round the world was a Scottish scientist.

D.James Watt, whose invention of steam engine is famous all on the world, is a Scottish scientist.

79.I/ not/feel/ like/ have breakfast/ this morning/ because/ headache//.

A.I don’t feel like to have breakfast this morning because I had a headache.

B.I don’t feel like having breakfast this morning because 1 have a headache.

C.I don’t feel like to having a breakfast this morning because I had headache.

D.I don’t feel have a breakfast this morning because I have headache.

80.I/go/ make/ early/start/ in order/1/ not get/stuck/ traffic//.

A.I am going to make an early start in order that I won’t get stuck in the traffic.

B.I am going for making an early start in order to I don’t get stuck on a traffic.

C.I have gone to make the early start in order I didn’t get stuck on the traffic.

D.I have gone for making the early start in order so I wouldn’t get stuck in a traffic.

ĐÁP ÁN

1.B 2.D 3.D 4.A 5.C
6.A 7.C 8.D 9.B 10.C
11.C 12.D 13.A 14.B 15.A
16.D 17.B 18.C 19.A 20.C
21.C 22.A 23.B 24.D 25.C
26.A 27.D 28.A 29.C 30.B
31.D 32.B 33.A 34.B 35.C
36.B 37.A 38.C 39.D 40.B
41.A 42.C 43.B 44.D 45.A
46.A 47.C 48.B 49.D 50.B
51.C 52.A 53.D 54.B 55.A
56.B 57.D 58.C 59.BB 60.C
61.A 62.D 63.A 64. 65.C

(The correction is for further study)

66.B (graduates)

67.A (change)

68.A (so good)

69.D (the next/following day)

70.C (countries)

71.A 72.B 73.D 74.C 75.C
76.D 77.C 78.A 79.B 80.A

Xem lại đề luyện tập trước

Có thể bạn quan tâm