Đề tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh – Đề số 5

| Tin mới | Tag:
Rate this post

Tuyển sinh vào lớp 10 môn anh

KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG

NĂM HỌC 2015 – 2016, KHÓA NGÀY 11/ 06/ 2015

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút (không kề thời gian giao đề)

I. Choose the word/ phrase (A, B, c or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. West Malaysia and East Malaysia_______ comprise an area of 329,758 sq km.

A. each other B. together C. one another D. both

2. We have arranged to meet each other__________ 8:00 AM this weekend.

A. to B. on C. in D. at

3. Juventus did their best;_______ Barcelona won the match and the cup.

A. but B. however C. moreover D. otherwise

4. The examiner_______ that they keep silent during the exam.

A. said B. requested C. told D. admired

5. “I promies I will study harder next term.” _______ “

A. Good idea B. I hope so C. No, thanks D. I’m sorry I can’t

6. People speak Malay, English, Chinese and Tamil_________

A. at B. in C. on D. to

7. You should reduce of water your family uses.

A. the number B. the quality C. a number D. the amount

8. A lot of Vietnamese people who live___________ want to celebrate Tet in Viet Nam, their motherland.

A. foreign B. far C. aboard D. abroad

9. Peter, bring a raincoat just__________ . It looks like rain to me.

A. in case B. in time C. in turn D. in spite

10. Typhoons often ______ in Viet Nam from June to November.

A. predict B. occur C. pass D. warn

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, c or D) that needs correcting. (0,5 pt)

11. She asked (A) me if I am able to (B) speak any other foreign language (C) and I said that I could speak Thai. (D)

12. AAG has confirmed (A) the broken in some (B) of the sections (C) of the undersea cable. (D)

III. Choose the word (A, B, c or D) that best fits the blank space in the following passage. (l,5 pts)

The word jeans (13)_______from a kind of material that was made in Europe. It is a strong material and it does not (14)____________ out easily. In the 1960s, many university and college (15)_______ wore jeans. Designers made different styles of jeans to match the 1960s fashions; embroidered jeans, painted jeans and so on. In the 1970s more and more people started wearing jeans because they became (16)__________ . In the 1980s jeans finally became (17)___________ fashion clothing when famous designers started (18)________ their own styles of jeans, with their own labels on them. Sales of jeans always go up and up because jeans have never been out of fashion.

13. A. gets B. goes C. arrives D. comes
14. A. go B.wear C. call D. come
15. A. teenagers B. pupils C. students D. youngsters
16. A. higher B. costlier C. longer D. cheaper
17. A. low B. high C. up D. old
18. A. doing B. getiing C. making D. buying

IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False. (1.0 pt)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from our sun. Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roof of a house and the sun’s energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy too. Sweeden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated .by solar energy; cars and buses will use solar power instead of gas by the year 2015.

19. Few countries in the world are ready to use solar energy.

20. We can hardly use solar energy on cloudy days.

21. Solar panels are used for water heating.

22. Some types of vehicles in Sweeden will use solar power by 2015.

V. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.5 pt)

23. We are worried that rivers and canals are becoming more and more _________ . [pollute] /

24. TV __________ are advertisements in which goods and services are promoted, [commerce]

25. It is __________ that some people poach fish in the Nhieu Loc Canal [disappoint]

26. Christmas is____________ celebrated in many countries, [joy]

27. Here is tommorrow’s weather ___________ . Ho Chi Minh city will be

sunny, and …. [cast]

28. My sister is wearing a T-shirt of the latest model. She always dresses ___________ [fashion]

VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentences. (1.0 pt)

29. Unless she__________ the flowers regularly, they will wither, [water]

30. We all expect that Anh Vien _______________ the most outstanding athlete

in this SEA GAMES, [become]

31. He______________ five comic books since last Monday, [read]

32. The teacher suggested_______________ these units carefully, [revise]

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. ( 2.0 pt)

33. Emily is sick today, so she cannot go to school.

→ If Emily________________________________________________________

34. We consider Messi a soccer genius. He plays for Barcelona, Spain.

→ Messi, who we___________________________________________________

35. People celebrate Passover in Israel in late March or early April.

→ Passover________________________________________________

36. The last time we saw the film was 10 years ago

→ It has__________________________________________________________

Đáp án

I.

1. B 2. D 3. B 4. B 5. B
6. B 7. D 8. D 9. A 10. B

II. 11. B 12. B

III. 13. D 14. B 15. C 16. D 17. B

18. C

IV.

19. False 20. False 21. False 22. True

V.

23. polluted 24. commercials 25. disappointing
26. joyfully 27. forecast 28. fashionably

VI.

29. waters 30. will become 31. has read 32. revising

VII.

33. If Emily was / were not sick today, she would be able to go to school.

34. Messi, who we consider a soccer genius, plays for Barcelona, Spain.33. If Emily was / were not sick today, she would be able to go to school.

35. Passover is celebrated in Israel in late March or early April.

36. It has been 10 years since we (last) saw this film.

Share

  • Tweet
  • Email

Related

Bình luận
0

Bình luận