Đề thi Tiếng Anh lớp 11 giữa học kì II năm học 2018

Ngày 30/09 năm 2018 | Tin mới | Tag:

I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.A. maps B. clubs C. stops D. shopsA. swing B. swallow C. answer D. swimII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.A. advance B. arrive...

Rate this post
I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the other words.

  1. A. maps B. clubs C. stops D. shops
  2. A. swing B. swallow C. answer D. swim

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

  1. A. advance B. arrive C. respect D. comment
  2. A. deepen B. aquatic C. discharge D. advance

III. Choose the best answer among A, B, C or D.

  1. I was talking to a man _________has worked with my father since last week.

A. when B. whose C. who D. which

  1. A: Where is your sister? –B: She is busy_________ dinner in the kitchen.

A. of cooking B. to cook C. cooking D. cook

  1. Human beings have a great influence on the rest of the world.

A. Humans B. Animals C. Creatures D. Beings

  1. Oil, coal, and natural gas are_________.

A. fossil fuels B. power nuclear C. geothermal heat D. solar energy

  1. Water is one of the most important resources _________for our life.

A. we depend on which B. which we depend C. on which we depend D. on that we depend

  1. The old man _________a green suit is a famous energy researcher.

A. wearing B. whom is wearing C. to wear D. is wearing

  1. The Asian Games have been advancing ______all aspects.

A. on B. at C. in D. for

12. If you had told me about the problem, I ________ you.

A. would help B. helped C. would have helped D. had helped

13. All fossil fuels are ________ resources that cannot be replaced after use.

A. unlimited B. renewable C. available D. non-renewable

14. Kenvin: “Let’s go to the movie now” – Lan: “ Oh!_____________”

A. I don’t B. I need it C. Why’s that D. It’s a good idea

15. I expect …………a postcard from my father in England today.

A. to be receiving B. to receive C. being received D. receiving

IV. Read the passage then choose the best answer to fill in each gap.

The human …….. (16) is only one small species in the living world. Many ……. (17) species exist on this planet. However, human beings have great influence on the rest of the world. ………..(18) are changing the environment by building cities and villages where forests once stood. They are …………(19) the water supply by using water for industry and agriculture. They are changing weather conditions by cutting down trees in the forests, And they are destroying the air by adding ……….. (20) to it.

16: A. kind B. race C. beings D. species
17: A. other B. these C. some D. others
18: A. Species B. They C. Human D. Their
19: A. polluting B. effecting C. changing D. affecting
20: A. polluted B. pollutants C. pollute D. pollution

V. Choose the underlined word or phrase- A, B, C, or D-that needs correcting.

21 .The waiter whom served us yesterday was polite and friendly .

A B C D

22. The song to that we listened last night was interesting.

A B C D

23. Everyone are wearing black this year because it’s fashionable.

A B C D

24. Thousands of animals are being eliminateeach year.

A B C D

25. The teacher asked him whyhadn’t he done his homework, but he said nothing.

A B C D

B. TỰ LUẬN ( 5 POINTS)

I. Put the verbs in brackets into the correct form. (2points )

1. Henry ( live )………….in New York for ten years before he (move)…………to Chicago last month.

2. I already ( finish)…………….my exercises. I (watch)……………….the football match now.

3. Linda was the last student ( ask)…………………………………. at the oral exam

4. The house( destroy)…………………………in the storm has been rebuilt.

5. Last Sunday, while I (read)…… ……………a book, the phone (ring)………………

6. Miss Helen (help) ………………… you as soon as she (finish) …………………… that letter.

II. Rewrite these following sentences as directed. ( 2points)

1. The man was very kind. I talked to him last night. (using preposition + whom or which)

………………………………………………………………………………………………………

2. Do you know the woman who is waiting for us? (Reduce relative pronoun)

………………………………………………………………………………………………………

3. A building was destroyed in the fire. It is now being rebuilt. (using the relative pronoun )

………………………………………………………………………………………………………………..

4. We’ve all met Michael Jackson. He has visited us for three days. (using the relative pronoun)

……………………………………………………………………………………………………………..

5. We didn’t hurry, so we missed the train.

If ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

III. Fill in each blank with the given word from the box: (1 point)

plentiful alternative nuclear natural pollution power limited

Many people still believe that natural resources will never be used up. Actually, the world’s energy resources are (1)………………. Nobody knows exactly how much fuel left. However, we also should use them economically and try to find out (2)…………….. sources of power. According to Professor Marvin Burnham of the New England Institute of Technology , we have to start conserving coal , oil and gas before it is too late; and (3)………… power is the only alternative. However, many people do not approve of using nuclear (4)……………… because it is very dangerous . What would happen if there were a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations. The most effective thing is that we should use (5)……………………resources as economical as possible.

ĐÁP ÁN

1.B 2. C 3.D 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.A
11.C 12.C 13.D 14.D 15.B 16.B 17.A 18.B 19.D 20.B
21.B 22.B 23.A 24.C 25.B

I. Put the verbs in brackets into the correct form.

( 10 X 0.2 = 2.0 points )

1. Henry had lived in New York for ten years before he moved to Chicago last month.

2. Linda was the last student to be asked at the oral exam

3. The house destroyed in the storm has been rebuilt

4. Miss Helen will help you as soon as she finishes/ has finished that letter

5. I have already finished my exercises. I am watching the football match now.

6. Last Sunday, while I was reading a book, the phone rang

II. Rewrite the sentences as directed

( 5 x 0,4 = 2,0 points)

1. A/The building which was destroyed in the fire is now being rebuilt.

2. We’ve all met Michael Jackso, who has visited us for three days.

3. We didn’t hurry, so we missed the train.

4. If had hurried , we wouldn’t have missed the train

5. Do you know the woman waiting for us?

6. The man to whom I talked last night was very kind.

III. Fill in each blank with the given word from the box: (1 point)

(5X 0,2 = 1.0 point)

1.limited 2.alternative 3. nuclear 4. power 5. natural

Có thể bạn quan tâm